Min resa startar här...

Hej allesammans! Namnet var Ida Oscarsson. Jag är en helt vanlig, svensk tjej från Stockholm, som går tredje året på gymnasieskolan Design & Construction College. 
Under sitt tredje år läser man en kurs som heter Gymnasiearbetet, där man som elev själv drar igång ett eget projektarbete som har med ens linje och inriktning att göra.Jag går tekniklinjen och utbildar mig till att bli arkitekt. 
Mitt projekt kommer att handla om mina två veckor i Thailand där jag kommer att volontärarbeta (denna resa äger rum i början av april 2014). På plats kommer jag att agera lärarassistent i matte och engelska på ett barnhem i provinsen Singburi, samt hjälpa till att bygga upp nya byggnader på barnhemmets område.
Denna hemsida kommer att fungera som min digitala dagbok/loggbok, där alla intresserade kan följa mitt arbete- hemifrån, likaväl som på plats. Här kommer ni att finna många bilder som jag själv har fotograferat med min Nikon D3100.
 
Som några sista ord, vill jag säga att jag hoppas att jag med denna resa både kunna hjälpa, lära och inspirera andra lika mycket som mig själv.
 
 

Mitt namn är Ida Oscarsson. Jag är en 19-årig tjej från Stockholms södra trakter. Jag går mitt tredje och sista år på gymnasieskolan Design & Construction College (DCC), där jag går tekniklinjen för att någon dag kunna plugga vidare till att bli en arkitekt. På fritiden spenderar jag mycket tid åt böcker och vänner. Har även stort intresse för resor, vilket är anledningen till att jag tog denna chans att få komma ut i världen och göra något för att hjälpa till. 

 

 
 
E-mail: idis-o@hotmail.com
Mobil: 070-146 74 14
 

Under sitt tredje år i gymnasiet så läser man en kurs som heter Gymnasiearbetet, där eleven själv väljer och startar ett projektarbete som har med sin linje och inriktning att göra. Mitt gymnasiearbete kommer att grunda sig på min volontärresa till Thailand.
 
 
Under mina två veckor (v.15-16) på plats kommer jag att agera lärarassistent i matte och engelska på ett barnhem i provinsen SingburiJag kommer även medverka i ett byggprojekt, då vi ska bygga upp ett nytt hus för barn som har blivit utsatta för illegal trafficking att bo i. Min uppgift i detta projekt kommer till stor del att handla om mina arkitekturkunskaper, som jag har lärt mig under min gymnasietid.
 
 
För ca ett år sen fick jag och några klasskompisar förfrågan
från en av våra lärare om vi var intresserade att åka på en volontärresa som gymnasiearbete. Reseentusiaster som vi är, svarade vi såklart JA. Det var då de startade ett sammarbete med bl.a. företaget volontärresor.se, som har flera projekt i olika delar av världen som man kan åka som volontär till, varav vi fick välja ett projekt som passade oss...
 
 
Först och främst måste man ju boka sin resa. Men för att kunna boka en resa måste man ha en god ekonomi då resan kostar lite pengar. Så under hela hösten har vi som ska resa suttit och skickat ut stipendie- och sponsringsansökan till olika stiftelser företag.
Jag har haft turen att motta stipenium från Stockholms stad stiftelse, samt bidrag från Svenska Kyrkan. Kommer även få lite sponsring från skolan. 
 
Säkerhet i första hand, eller vad är det man brukar säga. Såklart ska man alltid vara på den säkra sidan och vaccinera innan avgång sig så att man inte får någon sjukdom under eller efter resan. För en resa till Thailand centrala delar så har jag behövt ta spruta för bl.a. Hepatit A och B, Japansk encephalit och Tuberkulos. 
 

Det som ÄR mitt gymnasiearbete är mitt skriftliga arbete. Jag ska ta fram en frågeställning och skriva en utförlig uppsats kring den. I mitt fall kommer uppsatsen skildra arkitekturen och strukturen av byggnader i Sverige och i Thailand.
 
Detta betyder alltså att jag, innan resa, måste ta fram fakta och information om detta. Läsa på så att jag är förberedd och kunnig när jag väl är på plats.
 
Väl där måste jag observera, FOTA(!), intervjuva och det viktigaste– vara nyfiken.
 
När jag kommer hem är finns det bara en sak att göra- sätta ihop allt material till ett konstverk. Tyvärr kan man högst få ett E (Godkänt), men det ska jag uppnå och även se till att jag kanske får ett litet symboliskt plus på kanten. Sen kommer även min skola(DCC), någon gång under maj månad, bjuda in till ett vernisage där vi volontärarbetare kommer presentera våra äventyr i bilder och videos.